Blomsteressenser

hvit blomst med grønne bladerBlomstermedisiner lages av planter, blomster og trær. De brukes først og fremst ved følelsesmessige ubalanser, som et forebyggende tiltak inn mot krevende situasjoner, eller som støttebehandling i dybdepsykologiske prosesser. De ulike essensene har i seg muligheten til å virke som en katalysator i oss slik at våre svakheter, ubalanser og problemer kan forløses. Vi kan dermed igjen få tilgang til våre indre ressurser.

Blomsteressensene kan på denne måten knyttes til ulike kvaliteter som f.eks. tillit, toleranse, mot, omsorg, handlekraft, kjærlighet, tilgivelse. Siden det fysiske og det følelsesmessige er to sider ved det menneskelige som påvirker hverandre gjensidig, kan essensene også brukes som støttebehandling ved fysisk sykdom, gi større overskudd og lindre smerter.

Et eksempel på bruk av blomstermedisin er historien om Thea, en jente på 6 år som hadde problemer med å venne seg til alt det nye ved skolestart og ikke trivdes i klassen. Hun kom tilbake til ny time og spurte meg om hun kunne få mer av ”Bli-glad-dråpene” som hun ut fra egen opplevelse hadde begynt å kalle flasken hun fikk sist hun var hos meg.

Jeg bruker både Bach Blomstermedisin og de Australske Bush blomsteressensene utviklet av Ian White.