Kari Helena Skogseid, f. 1966

kari helena skogseidKursholder innen sang og stemmebruk som del av personlig utvikling, meditasjonslærer, livsveileder og naturmedisiner. Har praksis i Starvhusgaten 2B i Bergen sentrum. Nordisk Institutt for Stemme og Stillhet ble grunnlagt i 2021. Fra 1992 og i 28 år, drev jeg en holistisk klinikk, også den i Bergen sentrum. Jeg har undervist i egne grupper fra 2006.

Allerede fra tidlig i 20-årene har jeg vært opptatt av hva som bygger helse og gir følelse av livsmestring. Siden den gang har jeg samlet verktøy til livsutfoldelse i inn- og utland.

Energiforståelse

Mens jeg var student på Norsk Akademi for Naturmedisin (1987-1992), møtte jeg lege, forfatter og musiker Audun Myskja. Hans undervisning traff noe dypt i meg, og jeg deltok på flere kursrekker innen meditasjon, energiforståelse, terapeutisk berøring, drømmetolkning og terapeutisk stemmebruk (1991- 1996, og senere 2002-2014). Jeg er takknemlig for at jeg også fikk anledning til å være elev av Bob Moore, irsk meditasjonslærer og healer bosatt i Danmark, fra 1994 til 1999. Undervisningen jeg mottok fra disse to, påvirket i stor grad praksisen som jeg fra 1992 bygget opp i Bergen sentrum.

På leit etter stemmen

kari helena skogseid

Min egen utforskning av stemmebruk, førte meg i 2000 til London og kurs med den franske musiker og sanger Gilles Petit. Han har reist mye i India, og integrerer østlig og vestlig sangtradisjon i sin undervisning. Frem til 2015 deltok jeg jevnlig på hans kurs, og arrangerte kurs med han i Bergen over mange år. Gilles Petit sin vektlegging av stemmens forbindelse med kroppen, kvaliteter i stemmen til hver enkelt sanger og i hver enkelt tone, er noe av det som har vekket resonans i meg.

På Complete Vocal Institute i København (1-årig sangerutdannelse + sommerkurs 2012-2013) fikk jeg utforske stemmen fra en helt annen vinkel. Der har de bl.a. forsket seg frem til bred kunnskap om støttemuskulatur for stemmen.

Andre lærer jeg har møtt på min reise knyttet til sang og lyd som veivisere til personlig utvikling er bl.a. Nicholas Twilley (The art in Listening, 2015-2018), Chlöe Goodchild (The Naked Voice 2015 -2017) Githa Ben-David (lydhealing 2008-2009), Iegor Reznikoff (overtonesang 2002 -2004), Carol Mendelsohn (Roy Hart tradisjonen).

The Energy Codes

kari helena skogseid

Oktober 2020, midt i koronapandemien, deltok jeg på mitt første onlinekurs der bl.a. amerikanske Sue Morter, populært kalt dr. Sue underviste. Igjen var det noe grunnleggende i tilnærmingen hennes som gav dyp resonanns i meg. Nesten som en syntese og fordypning av mange av de tilnærmingene som jeg før har vært i kontakt med. Jeg deltok på flere kurs og begynte i 2021 på et utdanningsforløp innen Energikodene. Jeg er fremdeles aktiv der, og tar med meg inspirasjon, tilnærming og kunnskap i møte med klienter og kursdeltagere.

 

Meditasjonen som en bærebjelke

kari helena skogseidForbindelsen innover, meditasjon og tilstedeværelse har fulgt meg alle disse årene. Tradisjonen etter Bob Moore har en egen plass i hjertet mitt. Jeg er også takknemlig for å ha vært 14 dager i Plum Village, Mindfulness Practice Centre, Frankrike i 2010 mens Thich Nath Hanh fremdeles underviste.
Gaia House Buddhist Meditation Centre i England, Vipassana tradisjonen, har vært et godt sted å dra til for stille retreat.

For mer informasjon, se CV her.